Disposables

Verpakkingsmaterialen

ELK DETAIL MOET KLOPPEN

Sfeervol snacken

Verpakkingsmaterialen zijn onmisbaar voor de kwaliteit en beleving voor de fastfood. Of u de gast ontvangt in uw zaak, bezorgd of er wordt afgehaald, wij hebben een compleet assortiment samengesteld, zodat je de maaltijd compleet kunt aanbieden. Van traditionele verpakkingsconcepten, tot onderscheidende concepten van mooie materialen, van verschillende merken, waarmee u het verschil kunt maken. 

Assortiment

 • A-bakjes
 • Sausbakjes 
 • Menuboxen
 • Menuschalen
 • Hamburgerboxen 
 • Inpakzakken 
 • Draagtassen
 • Puntzakken 
 • Kids boxen 
 • IJs en milkshake benodigdheden
 • Cateringdozen 
 • Disposable borden en bestek
Maar ook zorgen wij voor uw aankleding van tafel tot bedrijfskleding of ondersteunen wij u met een goeie fastfood formule. Meer hierover weten, neem direct contact met ons op! 
 
 
U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week online bestellen. Wij kunnen dit leveren bij u op de zaak, maar ook kunt u bij ons afhalen! Wij staan graag voor u klaar aan de Pieter Mastebroekweg 11 te Meppel, bekijk hier onze openingstijden.  

duurzame disposables

Serveer je snacks op duurzame disposables, daarvoor heeft Depa een nieuwe lijn; Depa Biodore. Zij hebben een aanzienlijk assortiment aan disposables en verpakkingen van toekomstbestendige materialen zoals palmblad, suikerrietpulp, FSC-gecertificeerd bamboe, hout en (kraft) karton. Stuk voor stuk mooie, stevige en veelzijdige producten die passen bij een natuurlijke, plasticloze presentatie.

Met o.a. Kraft borden | Hamburgerbox bagasse | Menubakken | Sausbakje papier | Puntzak hout | Soepkom bruin | Foodcontainer.

Fastfoodformules PSP

Personal Snack Plan

PSP staat voor Personal Snack Plan. Deze formule is vooral geschikt voor fastfoodondernemers die hun eigen huisstijl willen uitdragen en ook creatief willen zijn met gezonde en verse ingrediënten. Het PSP-assortiment bestaat uit lekkere producten met verse salades. U ontvangt maandelijks een promotiepakket. Deze formule biedt u ook veel promotiemiddelen en acties. En op alle uitingen komt uw eigen logo en – waar mogelijk – uw huisstijlkleur. Uw zaak is herkenbaar! Lees meer >

Regelgeving wegwerpbekers en -bakjes

Regelgeving wegwerpbekers en -bakjes

Er gaan nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Afhankelijk van het uw situatiegelden andere regels. Het maakt verschil of uw klant of bezoeker bij u op locatie eet of drinkt of het eten en drinken afhaalt of laat bezorgen. 

Consumptie voor afhalen en bezorgen 

Bij consumptie voor afhalen en bezorgen betalen klanten vanaf 1 juli 2023 voor een wegwerpbeker en -bakje als deze plastic bevat én moeten zij gebruik kunnen maken van een herbruikbaar alternatief met een retoursysteem, of van een zelf meegebrachte beker of verpakking (bring your own)

Richtbedragen voor prijzen en verwerking in de kassa

De regelgeving noemt alleen richtlijnen voor het beprijzen van wegwerpbekers en –bakjes die plastic bevatten, daar mag van worden afgeweken:

 • € 0,25 voor een beker;
 • € 0,50 voor een maaltijd, die kan bestaan uit meerdere bakjes;
 • € 0,05 voor bakjes met een eenpersoonsportie groente, fruit, yoghurt, beleg of saus.

De toeslag voor een beker en bakje dat plastic bevat, moet apart op de rekening worden vermeld. Voor de eenduidigheid adviseren we om het op de kassa aan te slaan als “plastic product” of meer specifiek als “plastic beker” en “plastic bakje”. Het geld dat u ontvangt met de verkoop van de wegwerpbekers en -bakjes mag u zelf houden. U betaalt hierover wel het hoge btw-tarief. Wat er overblijft, kunt u bij uw omzet optellen en bijvoorbeeld inzetten voor de aanschaf van de verplichte herbruikbare alternatieven of een energiezuinige wasfaciliteit.

Bron: www.minderwegwerpplastic.nl

 
Consumptie op locatie

Bij consumptie op locatie is het gebruik van plastic wegwerpbekers en -bakjes vanaf 1 januari 2024 niet meer toegestaan. Een circulair systeem, waarbij bekers en verpakkingen retour komen voor hergebruik óf voor hoogwaardige recycling is dan verplicht. 

 

Welke regels voor u gelden, hangt af van uw situatie. Het maakt verschil of uw klant of bezoeker bij u op locatie eet of drinkt, of het eten haalt of laat bezorgen. Hieronder vindt u de regels per sector. 

Voor horecaondernemingen gaan
nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Afhankelijk van de situatie gelden er andere regels. Het maakt verschil of uw klant het eten en drinken afhaalt of laat bezorgen of dat de klant bij u op locatie eet of drinkt.

Voor kantoren, bedrijven en instellingen gaan vanaf 1 januari 2024 nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Deze bekers en -bakjes mogen op deze locaties niet meer worden aangeboden

Voor evenementen gaan nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Afhankelijk van het type evenement (een open of een gesloten evenement) gelden andere regels. Maar wat is het verschil tussen een open en gesloten evenement? Een gesloten evenement vindt plaats op een locatie met een omheining. Denk aan een muziekfestival of concert op een besloten locatie (binnen of buiten) of aan een sportevenement in een stadion. Is er geen sprake van een besloten terrein, dan spreken we van een open evenement. Denk hierbij aan een braderie, marathon of een open stadsevenement zoals carnaval of koningsdag.

Voor sportclubs en verenigingen gaan vanaf 1 januari 2024 nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Deze bekers en -bakjes mogen op deze locaties niet meer worden aangeboden.

Wilt u meer weten over deze nieuwe regelgeving en wat dit precies voor u betekend, neem contact met ons op. 

lekkere producten brengen meer succes

Onze leveranciers

CONTACT

VOORDEELMAIL

Wilt u profiteren van onze voordeelacties? Meld u dan aan voor de voordeelmail van Horesca. U ontvangt dan alle aanbiedingen in uw mailbox. 

© 2020 Horesca Nederland. All rights reserved.