Inspiratie

Het lekkerst voor de horeca

Leuk, verrassend of leuk!

Wij geloven in lekker, leuk, verrassend. Zo maakt u van uw gast een echte fan. Graag gaan we samen met u opzoek naar deze onderscheidende producten. Dit kunnen doen door samen te proeven, in uw zaak of in onze showkeuken. 

Maar ook vinden wij het leuk om inspiratie uit te wisselen met u. Hieronder vindt u leuke tips van onze leveranciers, maar ook van onze Horesca Chef. Hij deelt graag leuke recepten met u!

Heeft u een leuk product, gerecht of gewoon leuke tips om te delen? Stuur een mail naar nadine@horesca-meppel.nl. 

INSPIRATIE

Hieronder delen wij en onze leveranciers graag wat leuke recepten met u. Heeft u vragen over de producten, over de bereiding van de gerechten of wilt u graag hulp bij het samenstellen van uw menukaart? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder!

Rungis: Geen vleesvervangers maar groente

De vraag naar vegetarische en veganistische gerechten groeit, en niet alleen onder de vegetarische gasten. De gemiddelde Nederlander is zich steeds meer bewust van wat hij of zij dagelijks eet. Daarom lanceert Gijs Kemmeren samen met Rungis bijzondere groentebereidingen, geschikt voor iedere keuken en elk menu. Alle creativiteit blijft in handen van de chef, Rungis bied enkel een solide basis voor een geweldig groentegerecht. 

Smaak: De structuur en het mondgevoel doet denken aan een mooie vis tartaar. Tijdens de bereiding is enkel zout en citroensap voor de smaak toegevoegd. 

Bereidingswijze: Vermeng de tartaar met bijvoorbeeld een dressing van limoensap en -rasp met olijfolie en maak op smaak met peper en zout.  

Combineren met: Je kan eindeloos variëren met deze ideale basis voor een koud voorgerecht. Aardpeer is een winters product dat ook prima jaarrond in het menu kan dankzij de frisse en lichte smaak.  

Tip van Rungis:

De groentebereiding van de Aardpeer tartaar is vrij van allergenen en volledig plantaardig dus ook zeer geschikt voor veganistische gasten. Hoewel het om een vers product gaat, is ook dit product uitstekend in de diepvries te bewaren! 

Bron: Rungis

Rungis: De perfect Bietstuk

Smaak: De biet wordt minimaal 21 dagen gerijpt en droogt langzaam in. Hoewel er verschillende kooktechnieken bij komen kijken, wordt er enkel zeezout toegevoegd tijdens het pekelen van de biet. 

Bereidingswijze: Haal de bietstuk uit de verpakking. Dep droog en bak rondom goudbruin in olie. Extra zouten is bij de bietstuk niet meer nodig. 

Combineren met: Bak de bietstuk rondom aan en serveer, het perfecte hoofdgerecht. Maar ook als basis voor een waanzinnige vegetarische steak tartaart of carpaccio. 

Tip van Rungis:

De groentebereiding van de Dry-aged rode biet is vrij van allergenen en volledig plantaardig dus ook zeer geschikt voor veganistische gasten. Hoewel het om een vers product gaat, is ook dit product uitstekend in de diepvries te bewaren! 

Bron: Rungis

Smaakgeheimen: patatje pesto

Super patatje met Smaakgeheimen vinaigrette, pesto geraspte kaas en rucola. 

29229OERFRIET 11 MM AVIKO 
27515Rucola gewassen 
11124KAAS GERASPT ZAK TOPCLASS 
63042VINAIGRETTE PESTO 
6360ZEEZOUT 
   
   
   
   

Bekijk het hele recept en nog meer inspiratie van Smaakgeheimen hier

Nog meer combinatie van de chefs van Smaakgeheimen:

Vinaigrette Pesto is ook lekker bij groene salades, broodjes of pasta-quinoa en rauwkostsalades. Maar ook bij oude kaas, blauwe kaas, rundercarpaccio, mozzarella, tomaat en salade met kip.

LA FOOD: GREENWAY VEGAN HAMBURGER

De heerlijke Greenway Vegan Hamburger laat zich op verschillende manieren bereiden. 100% plantaardig en bizar lekker! 

28852BRIOCHE BURGER BUN 12,5CM LA810 
LA853Greenway burger 
28855BALLYMALOE TOMATO RELISH 
28868SWEET PICKLE RELISH DELUXE 
28886AMERICAN MUSTARD 
27530Lollo bianco 
69311Rode uien maat 40-60 
27530‘a’ tomaten 
   

Bekijk het hele recept de Greenway Vegan Burger (en nog meer veel meer lekkere gerechten!) op de site van LA Food. 

Smaakgeheimen: patatje pesto

Super patatje met Smaakgeheimen vinaigrette, pesto geraspte kaas en rucola. 

29229OERFRIET 11 MM AVIKO 
27515Rucola gewassen 
11124KAAS GERASPT ZAK TOPCLASS 
63042VINAIGRETTE PESTO 
6360ZEEZOUT 
   
   
   
   

Bekijk het hele recept en nog meer inspiratie van Smaakgeheimen hier

Nog meer combinatie van de chefs van Smaakgeheimen:

Vinaigrette Pesto is ook lekker bij groene salades, broodjes of pasta-quinoa en rauwkostsalades. Maar ook bij oude kaas, blauwe kaas, rundercarpaccio, mozzarella, tomaat en salade met kip.

LA FOOD: GREENWAY VEGAN HAMBURGER

De heerlijke Greenway Vegan Hamburger laat zich op verschillende manieren bereiden. 100% plantaardig en bizar lekker! 

28852BRIOCHE BURGER BUN 12,5CM LA810 
LA853Greenway burger 
28855BALLYMALOE TOMATO RELISH 
28868SWEET PICKLE RELISH DELUXE 
28886AMERICAN MUSTARD 
27530Lollo bianco 
69311Rode uien maat 40-60 
27530‘a’ tomaten 
   

Bekijk het hele recept de Greenway Vegan Burger (en nog meer veel meer lekkere gerechten!) op de site van LA Food. 

LA FOOD: Pastrami hotdog

Haal de Hot Dog worst uit je bain marie of hotpot en leg hem even op je bakplaat of gril, zodat het velletje even lekker krokant wordt. 

63085GOURMET HOT DOG ROLL 18CM 
28865BEEF HOTDOG WORST 
LA 922New York Beef Pastrami 
71897Naturel zuurkool 
28840KAASMIX GERASPT (CHEDDAR/GOUDA) 
28871BBQ SAUS HICKORY 
   
   
   

Bekijk het hele recept de Pastrami Hotdog (en nog meer lekkere gerechten!) op de site van LA Food. 

Smaakgeheimen: asperges in 't paars

Een paarse salade van waterkers, truffelaardappeltjes, asperges, truffelchips met dressing Kempische kruiden. 

70494Waterkers eko* 
70473Truffelaardappel eko* 
 27093 Asperges wit aa 
63134CARPACCIOKAAS 
6360ZEEZOUT 
70803Puur viooltjes paars 
62089DRESSING KEMPISCHE KRUIDEN KNIJPFLES 
   
   

Bekijk het hele recept en nog meer inspiratie van Smaakgeheimen hier

Tips van de chefs van Smaakgeheimen:

De Kempische dressing is ook heerlijk bij een salade met kip, runder- of zalmcarpaccio, met belegen, oude of geitenkaas. Ook is het en toppertje over de koude pastasalade, salade met gebraden rosbief of fricandeau.

ROMIGE BRIE FONDUE

met nacho’s, gele paprika, bleekselderij, bospeen, roodlof en soepstengels.

 

13822

WALDKORN REUZEBOL 3501

 

 2098

BRIE LINGOT  RECHTHOEK

 

21184

Rozemarijn

 

28859

TORTILLA NACHO CHIPS CHEESE

 

69664

Rode witlof

 

21504

Bospeen

 

27326

Gele paprika

 

27279

Bleekselderij

 

 5514

SOEPSTENGELS OKE

 

LA FOOD: Nachos met kaas

Met de juiste chips, de beste kaas en wat jalapenos heb je de basis van de nachos al voor elkaar! 

15769TORTILLA CHIPS NATUREL PABLO’S CHOICE 
28840KAASMIX GERASPT (CHEDDAR/GOUDA) 
2234KAASMIX SLICED JALAPENO 
28837GUACAMOLE 
28873SALSA PICANTE MEDIUM 
   
   
   

Bekijk het hele recept de Nachos met kaas (en nog veel  meer lekkere gerechten!) op de site van LA Food. 

Smaakgeheimen: Kaasplankjes

Combineer de dips & chutneys van Smaakgeheimen met kaasbordjes, vleeswarenplateau’s of borrelplanken! 

Serveer de KAASDIP VIJGEN RODE PORT bij Franse Kazen en Wildpaté. 

DRESSING KAASDIP MOSTERD DILLE; lekker bij zalm of paling of Hollandse kazen. 

De KAASDIP DADEL BALSAMICO past goed bij: Brie en blauwe kazen, eendenborstfilet. 

Gebruik de CHUTNEY UIEN ROZIJNEN bij gamba’s en varkenshaas.

Bekijk nog meer inspiratie van Smaakgeheimen hier

Serveer op een mooie houten serveerplank 56140 om het helemaal af te maken! 

SCHOLFILET ROLLETJES

Met warm gerookte zalm, groene asperges, venkel, knolselderijpuree, basilicum-roomsaus en verse kruiden.

30122

Schol panklaar nr2

 

35922

WARM GEROOKTE ZALM PORTIES

 

69620

Groene aspergetips

 

27443

Venkel

 

21508

Knolselderij

 

21317

Basilicum

 

 2106

KOKSROOM ORIGINAL

 

27240

Bladpeterselie

 

TARTELETTE

Met bramenmousse, bosbessen, vijgen en bramen.

 5549

QUICHES FEUILL 8,5 CM

 

 2075

MASCARPONE KAAS

 

69587

Bramen puree

 

29483

Verse vijgen

 

20707

Bramen

 

20710

Bosbessen

 

21318

Mint

 

71821

Puur viooltjes gemixt

 

CONTACT

VOORDEELMAIL

Wilt u profiteren van onze voordeelacties? Meld u dan aan voor de voordeelmail van Horesca. U ontvangt dan alle aanbiedingen in uw mailbox. 

© 2020 Horesca Nederland. All rights reserved.