Over ons

Hart voor de horeca

Hoe het ooit begon..

Horesca Meppel, een echt familiebedrijf. Al sinds 1973 actief als horecagroothandel in Meppel en omgeving.

Opgericht door dhr. Wassens senior, die zijn carrière begon als kok op de kustvaart en de Holland-Amerika lijn. Jaren 60 opende hij samen met zijn toenmalige vrouw een eigen horeca zaak, ‘Eethuisje Wassens’ in Ruinen. Welbekend in Ruinen en verre omgeving door de eigen receptuur voor hun snacks. Van eierbal tot kroket, alles uit eigen keuken. 

In 1973 deed de kans zich voor om een grossierderij in Meppel over te nemen. Vanuit de diepvriescellen aan de Noteboomstraat werden de horecaproducten en het ijs verkocht. Later groeide het bedrijf uit zijn jasje en is het verhuisd naar de huidige plek, aan de Pieter Mastenbroekweg 11.  

 

Na jarenlang hard werken was het in 1994 voor Dhr. Wassens tijd om een stapje terug te doen en het stokje over te dragen aan zijn zoon Jan en dochter Katja. Net als hun vader, ondernemen zij graag samen met hun klanten, staan ze voor betrokkenheid, flexibiliteit en persoonlijk contact met de klant

In de jaren 70 is het 'Eethuisje Wassens' verkocht aan Chris en Riet Pijper. Het kreeg toen de naam: 't Ruunner Eethuussien.

Horesca Meppel nu

Door de jaren heen is Horesca Meppel gegroeid en is het assortiment behoorlijk uitgebreid. Er zijn mooie samenwerkingen ontstaan met Leveranciers, waaronder onze vers Partners. Continu zijn we opzoek naar lekkere, onderscheidende producten. Alles wordt uitgebreid getest en geproefd, het liefste samen met onze klanten in onze showkeuken. 

Wij leveren 6 dagen in de week een compleet assortiment van vers-,food- en non-Food producten aan restaurantsfastfoodbedrijven, instellingen, (sport)kantines en recreatiebedrijven. Onze accountmanagers denken graag met u mee voor een passend assortiment en geven een onafhankelijk advies op maat.

Ons horecahart gaat sneller kloppen als wij een bijdrage kunnen leveren aan het succes van onze klanten!

Hart voor de horeca

0

unieke producten

0

medewerkers

0

vrachtwagens

0

jaar actief

Lekker, leuk, verassend.

lekker, leuk, verrassend

Horesca Meppel gelooft in lekker, leuk, verrassend. Zo maakt u van uw gast een echte fan. En wij denken dat dát nou precies de basis is voor uw succes. We doen dan ook graag zaken met ondernemers die er net zo in staan.

door samen te proeven

Wat kan er beter? Wij gaan er graag samen met u over in gesprek. Dat doen we vooral door samen te proeven. Bij u op de zaak of in onze proefkeuken. U beslist en krijgt een assortiment die aansluit bij uw wensen.

enthousiaste klanten

Lekkerder, leuker en verrassender. Klanten die werken vanuit deze visie, krijgen meer tevreden gasten. En deze tevreden gasten zorgen weer voor nieuwe, enthousiaste klanten. Wij gaan voor uw succes! Doet u met ons mee?

ons team

Persoonlijk, betrokken, flexibel en echte aanpakkers. Dat zijn de medewerkers van Horesca Meppel, we zetten graag nét dat stapje extra. 

 

Horesca Nederland

Horesca werd in 1973 opgericht door een aantal ondernemers met heel verschillende achtergronden. De een was van oorsprong slager, de ander banketbakker en weer een ander ijshandelaar. Wat ze allemaal deelden, was een sterke ambitie om de Nederlandse horeca een nieuwe kwaliteitsnorm te bieden.

Dat viel in de smaak: de coöperatieve vereniging van toen is uitgegroeid tot een grote landelijke organisatie van samenwerkende zelfstandige groothandels voor horeca en grootverbruik.

Over ons

CONTACT

VOORDEELMAIL

Wilt u profiteren van onze voordeelacties? Meld u dan aan voor de voordeelmail van Horesca. U ontvangt dan alle aanbiedingen in uw mailbox. 

© 2020 Horesca Nederland. All rights reserved.